fbpx

Tjänstepensionens dag – Fira tjänstepensionen!

Att ha tjänstepension via din arbetsgivare är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension, men tjänstepensionen kommer via arbetsgivaren, och är en stor del av din framtida pension. Så se till att du har tjänstepension!

Tjänstepension borde vara en naturlig del av livet

För trettonde året i rad går tjänstepensionsbolag, valcentraler, fackförbund och Pensionsmyndigheten samman för att uppmärksamma Tjänstepensionen. Att tjäna in tjänstepension borde alla få göra. Även i år tar vi hjälp av bandet Sannex och den låt deskrivit om tjänstepensionen.   Se och hör dem här:
Allt som jag har önskat (tjänstepension) på Youtube
Allt som jag har önskat (tjänstepension) på Spotify

Ta reda på om du har tjänstepension

Om du jobbar statligt eller kommunalt har du tjänstepension. Men om du inte vet om du har tjänstepension kan du logga in och kolla, eller fråga din arbetsgivare. Glöm heller inte att fråga om du får tjänstepension när du är ny på arbetsmarknaden, eller byter jobb.

Tjänstepensionens dags hemsida kan du läsa mer om tjänstepensionen och logga in för att kolla hur det ser ut för just dig.

Logga gärna in på minpension.se och kolla. Och är du ny på ett jobb – glöm inte att fråga om lösningarna de har för tjänstepension.

Du hittar såklart även massor av information och fakta här på vår hemsida. Arbetar du inom kommun och region så hittar du din information här och arbetar du inom staten ligger den här.

Dessutom finns en massa frågor och svar kring de olika pensionsavtalen här.

Om Tjänstepensionens dag

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänstepension, men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda.

Därför går pensionsbranschen samman och uppmärksammar tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet!

Deltagande bolag och myndigheter 2023:

Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR), Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Länsförsäkringar, Minpension, Movestic, Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV, SPP och Sveriges Ingenjörer.

 

Våra medlemsförbund

OFR består av tretton förbund som tillsammans representerar drygt 573 000 medlemmar inom offentlig sektor.