fbpx

svante_cecila_2016_liten

 

Vi heter Svante Uhlin och Cecilia Curtelius Larsson och vi arbetar båda som pensions- och försäkringsexperter på OFR.  Den 27 september lyfter vi tjänstepensioner lite extra då det är Tjänstepensionens dag.  Tjänstepensionens dag är ett initiativ från flera stora aktörer i pensionsbranschen och ett tillfälle att uppmärksamma den viktiga pensionen från jobbet som är en stor del av den totala pensionen.

OFR har i uppdrag att förhandla med arbetsgivarparter om pensionsavtalen inom både kommunal och statlig sektor. Inom kommun/landstingssektor heter pensionsavtalen AKAP-KL och KAP-KL, och inom staten PA 16.  Vi förvaltar och ser kontinuerligt över dessa avtal och företräder förbunden i olika partsorgan  som följer av de olika avtalen.

Det kan löna sig att ägna sin tjänstepension lite tid – och varför inte idag? Här nedan länkar vi till vårt informationsmaterial som vi har tagit fram inom respektive sektor och länkar också till den gemensamma information som vi aktörer inom Tjänstepensionens dag har utarbetat. Kika gärna!  Och har du några frågor rörande din pension får du gärna höra av dig till oss!

/ Cecilia och Svante


 

Informationsmaterial AKAP-KL

Informationsmaterial KAP-KL

Informationsmaterial PA 16

OFR-bloggen. Ålderspension Flex – ny pensionsförmån för dig som är ung i staten

OFRs pensionsordlista

Sju tips för en högre pension. Det finns mycket du kan göra för att påverka din pension. Här listar vi de sju viktigaste sakerna att tänka på för att få så hög pension som möjligt.

Tjänstepensionens dags webbplats.

 

 

 

 

 

 

 

Våra medlemsförbund

OFR består av tretton förbund som tillsammans representerar drygt 566 000 medlemmar inom offentlig sektor.