Samverkan för friskare arbetsplatser – save the date!

Den 13 november bjuder de centrala kommunala parterna in till ett webbseminarium –  Avsiktsförklaringen för friskare arbetsplatser. Seminariet äger rum på Kvalitetsmässan i Göteborg. Bland annat kommer socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Eva Vingård, professor emeritus, att delta.

Hög sjukfrånvaro är negativt för alla. Med projektet Avsiktsförklaringen för friskare arbetsplatser har parterna tagit krafttag för att vända trenden. Under seminariet presenterar parterna forskning, sin strategi, stöd för lokalt arbete från Sunt Arbetsliv samt lärande exempel från Varberg och region Kalmar.

Arrangemanget riktar sig särskilt till fackliga representanter och arbetsgivare i kommuner och regioner, i synnerhet till centrala samverkansgrupper/ skyddskommittéer.

Länk till Kvalitetsmässan.

Boka redan nu in förmiddagen den 13 november.

Samla din centrala samverkansgrupp/skyddskommittéer och se seminariet tillsammans.

Stödmaterial för lokala strategier kring hur man uppnår låg och stabil sjukfrånvaro kommer att presenteras inför seminariet.

Stödmaterial och seminarium arbetas fram i ett projekt som drivs på uppdrag av Arbetsmiljörådet för kommuner och landsting.  I projektgruppen ingår Erik Hallsenius arbetsmiljöexpert på OFR. Kontakta gärna Erik om du har några frågor.