fbpx

Samverkan för friskare arbetsplatser – webbseminarium

De centrala kommunala parterna bjöd den 13 november in till ett webbseminarium –  Avsiktsförklaringen för friskare arbetsplatser. Det ägde rum på Kvalitetsmässan i Göteborg. Bland annat medverkar Eva Vingård, professor emeritus, och Mathias Åström, förhandlingschef på Lärarförbundet.

Hög sjukfrånvaro är negativt för alla. Med projektet Avsiktsförklaringen för friskare arbetsplatser har parterna tagit krafttag för att vända trenden. Under seminariet presenterar parterna forskning, sin strategi, stöd för lokalt arbete från Sunt Arbetsliv samt lärande exempel från Varberg och region Kalmar.

Arrangemanget riktar sig särskilt till fackliga representanter och arbetsgivare i kommuner och regioner, i synnerhet till centrala samverkansgrupper/ skyddskommittéer.

Se webbseminariet i efterhand.

Samla din centrala samverkansgrupp/skyddskommittéer och se seminariet tillsammans.

Här finns stödmaterial för lokala strategier kring hur man uppnår låg och stabil sjukfrånvaro att titta på inför seminariet.

Stödmaterialet och seminariet har arbetats fram i ett projekt som drivs på uppdrag av Arbetsmiljörådet för kommuner och landsting.  I projektgruppen ingår Erik Hallsenius arbetsmiljöexpert på OFR. Kontakta gärna Erik om du har några frågor.

 

Våra medlemsförbund

OFR består av tretton förbund som tillsammans representerar drygt 573 000 medlemmar inom offentlig sektor.