OFR välkomnar högre avsättning till allmän pension

Idag kom det glädjande beskedet att Socialdemokraterna lovar att höja avsättningarna till den allmänna pensionen.

– Jag är väldigt glad över att Socialdemokraterna tagit till sig av våra argument och är villiga att stärka upp systemet, säger Lars Fresker ordförande för Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR).
– Det är inte rimligt att den allmänna pensionen urholkas samtidigt som arbetsmarknadens parter ökar avsättningen i tjänstepensionerna. Detta betyder att vi gemensamt jobbar för bättre pensioner vilket gör skillnad i en viktig valfråga, säger Lars Fresker.

Förslaget innebär att avsättningen till pensionen ökar från 17,21 procent till 18,5 procent av lönen vilket i slutändan ger mer i pension.

– Detta är ett viktigt steg och skapar förtroende för det fortsatta arbetet i Pensionsgruppens partsråd. Vi hoppas att alla partier som ingår i Pensionsgruppen (en blocköverskridande arbetsgrupp bestående av företrädare för de partier som står bakom pensionsöverenskommelsen, regeringspartierna M, L, C och KD) förstår vikten av höjningen och att förslaget blir verklighet oavsett valresultat, menar Lars Fresker.

Länk till debattartikeln:
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/orimligt-att-sveriges-
pensionssystem-urholkas-22949

För mer information kontakta:
Lars Fresker, OFRs ordförande, 070-628 25 81
Karin Lundmark, kommunikationsansvarig, 070-782 93 77

OFR är en uppdragsstyrd förhandlingsorganisation som samlar sexton fackförbund inom offentlig sektor.