fbpx

OFR välkomnar högre avsättning till allmän pension

Idag kom det glädjande beskedet att Socialdemokraterna lovar att höja avsättningarna till den allmänna pensionen.

– Jag är väldigt glad över att Socialdemokraterna tagit till sig av våra argument och är villiga att stärka upp systemet, säger Lars Fresker ordförande för Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR).
– Det är inte rimligt att den allmänna pensionen urholkas samtidigt som arbetsmarknadens parter ökar avsättningen i tjänstepensionerna. Detta betyder att vi gemensamt jobbar för bättre pensioner vilket gör skillnad i en viktig valfråga, säger Lars Fresker.

Förslaget innebär att avsättningen till pensionen ökar från 17,21 procent till 18,5 procent av lönen vilket i slutändan ger mer i pension.

– Detta är ett viktigt steg och skapar förtroende för det fortsatta arbetet i Pensionsgruppens partsråd. Vi hoppas att alla partier som ingår i Pensionsgruppen (en blocköverskridande arbetsgrupp bestående av företrädare för de partier som står bakom pensionsöverenskommelsen, regeringspartierna M, L, C och KD) förstår vikten av höjningen och att förslaget blir verklighet oavsett valresultat, menar Lars Fresker.

Länk till debattartikeln:
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/orimligt-att-sveriges-
pensionssystem-urholkas-22949

För mer information kontakta:
Lars Fresker, OFRs ordförande, 070-628 25 81
Karin Lundmark, kommunikationsansvarig, 070-782 93 77

OFR är en uppdragsstyrd förhandlingsorganisation som samlar sexton fackförbund inom offentlig sektor.

Våra medlemsförbund

OFR består av tretton förbund som tillsammans representerar drygt 566 000 medlemmar inom offentlig sektor.