fbpx

Lars Fresker omvald som ordförande i OFR

– Jag är glad och hedrad över att ha fått förnyat förtroende, säger Lars Fresker. Det är ett viktigt uppdrag att få vara med i utvecklingen och stärkandet av den offentliga sektorn, en sektor som än fler har insett betydelsen av på grund av de kriser som vi har haft de senaste åren.

Idag omvaldes Lars Fresker till OFRs ordförande. Lars, som också är ordförande för Officersförbundet, blev ordförande för OFR för åtta år sedan.

OFR är en uppdragsstyrd förhandlingsorganisation som samlar fjorton fackförbund inom offentlig sektor. 

– OFR är en viktig plattform för förbunden, det visar inte minst det utvecklingsarbete vi gör tillsammans, säger Lars Fresker. Vi har fortfarande stora utmaningar framför oss. Målet är att alla som arbetar inom offentlig sektor ska få ett längre och friskare arbetsliv. Det kommer att kräva mycket av såväl arbetsgivare som av politiken.

Lars Fresker är 58 år och har suttit i OFRs styrelse sedan 2001. Innan Lars blev Officersförbundets ordförande arbetade han som personalchef inom Försvarsmakten.

OFRs medlemsförbund tillhör TCO respektive Saco eller står utanför centralorganisationerna. Inom OFR samarbetar förbunden i gemensamma frågor. Tillsammans representerar medlemsförbunden i dag drygt 562 000 medlemmar.

Medlemsförbund: Lärarförbundet, Vision, Vårdförbundet, Fackförbundet ST, Lärarnas Riksförbund, Akademikerförbundet SSR, Sveriges läkarförbund, Polisförbundet, Ledarna, Officersförbundet, Försvarsförbundet, Tull-Kust, Fackförbundet Scen & Film, Reservofficerarna.

För ytterligare information, välkommen att kontakta:

Lars Fresker, OFRs ordförande, 070-628 25 81
Caroline Bexius, kommunikatör, 070-223 06 35

Våra medlemsförbund

OFR består av tretton förbund som tillsammans representerar drygt 573 000 medlemmar inom offentlig sektor.