fbpx

Viktig information till dig som arbetar i den statliga sektorn och omfattas av tjänstepensionsavtalet PA 16 Avdelning II, det vill säga – i normalfallet – är född 1987 eller tidigare

Den nya pensionsdelen i Avdelning II, ålderspension flex, eller kortare flexpension eller Kåpan Flex, börjar tjänas in från och med januari 2024 för alla som omfattas av Avdelning II. Eftersom flexpensionen nytecknas i Kåpan Tjänstepension, finns det en möjlighet för den som så önskar att enkelt, genom att kontakta Kåpan Tjänstepension, lägga till ett så kallat återbetalningsskydd till sin flexpensionsförsäkring. Återbetalningsskydd innebär att det kapital som finns i försäkringen utbetalas till de efterlevande i händelse av ett dödsfall om vissa krav är uppfyllda. Om försäkringen saknar återbetalningsskydd kan inte eventuell efterlevande make/sambo eller barn få någon utbetalning från försäkringen.

Läs mer Viktig information till dig som arbetar i den statliga sektorn och omfattas av tjänstepensionsavtalet PA 16 Avdelning II, det vill säga – i normalfallet – är född 1987 eller tidigare

Nytt avtalstryck AKAP-KR!

Nu finns ett nytt AKAP-KR-avtalstryck dels som en upptryckt folder och dels som en pdf färdig att skrivas ut eller laddas ner. Vill du ha den tryckta foldern så kontaktar du ditt fackförbund. Pdf:en hittar du här!

Svar på remissen Ett starkare skydd för offentliganställda mot våld, hot och trakasserier

OFR lämnade i fredags svar på remissen Ett starkare skydd för offentliganställda mot våld, hot och trakasserier (SOU 2024:1). I remissen finns förslag om att utveckla lagstiftningen för att skydda både verksamhet och anställda i offentlig sektor från brott som handlar om att tvinga fram, hindra eller hämnas olika beslut och åtgärder. Förslagen handlar om att vidga tillämpningen i nuvarande lagstiftning, införa brottet ”förolämpning mot tjänsteman” och höja straffsatsen för vissa brott. Man passar också på att modernisera en del begrepp.

Läs mer Svar på remissen Ett starkare skydd för offentliganställda mot våld, hot och trakasserier

Våra medlemsförbund

OFR består av tretton förbund som tillsammans representerar drygt 566 000 medlemmar inom offentlig sektor.