fbpx

Intervju med Karin Hagman på Suntarbetsliv!

Karin Hagman är ny VD för Suntarbetsliv sedan två veckor tillbaka. Tidigare har hon varit VD för Systembolagets dotterbolag IQ och kommunikationschef på bland annat fackförbundet Kommunal och Hyresgästföreningen. OFR ställde några frågor till henne.

Varför ville du ha den här tjänsten?
Jag har jobbat med arbetslivsfrågor tidigare, och tycker att det är en fantastisk fråga som kan göra människors vardag bättre. Suntarbetsliv vänder sig ju mycket till människor som i sitt arbete gör livet bättre för andra, till exempel i vården och i skolan. Därför känns det så bra om vi kan göra deras arbetstillvaro bättre. Med Suntarbetsliv skapar vi ju verktyg för att konkret kunna göra detta.

Vad tycker du att du har med dig till det här jobbet?
Jag har erfarenhet av arbetslivsfrågor och facklig verksamhet. Jag har också arbetat mycket med digitala verktyg och på Suntarbetsliv handlar det ju mycket om att använda digitala verktyg för att skapa en bättre arbetsmiljö.

Det är ju många olika aktörer som jobbar inom Suntarbetsliv: fackförbund och arbetsgivarorganisationer. Vad ser du för utmaningar respektive tillgångar med det?
Utmaningen kan ju förstås vara långa förankringsprocesser. Suntarbetsliv har dock en bra arbetsmodell för det, så jag är inte orolig. Visst är det många intressen men jag tror tillgångarna är fler än hindren. Det är ju en enorm kraft med arbetstagare och arbetsgivare i en gemensam organisation där vi arbetar tillsammans för friskare arbetsplatser. Det hjälper ju till att sprida det vi gör så att det kommer så många som möjligt till nytta!

Våra medlemsförbund

OFR består av tretton förbund som tillsammans representerar drygt 573 000 medlemmar inom offentlig sektor.