Vi firar Tjänstepensionens dag!

Tjänstepension är en viktig del av pensionen och för nionde året i rad uppmärksammar pensionsbranschen Tjänstepensionens dag den 27 september. I år har vi fått extra hjälp av bandet Sannex som sjunger om sin kärlek till tjänstepensionen.

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar.

Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det ganska många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänstepension vid sin anställning och få arbetsgivare som faktiskt tar upp det som en bra löneförmån.

Därför har vi gått samman i pensionsbranschen och uppmärksammar Tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och att den borde få mer uppmärksamhet.

Sannex hjälper oss att lyfta tjänstepensionen

I år testar vi ett nytt grepp – Musik! Thomas G:son och Henrik Sethsson har skrivit en låt om tjänstepension. Warner music har producerat och det är bandet Sannex som sjunger låten ”Allt som jag har önskat (Tjänstepension)”.

– För mig som arbetsgivare är tjänstepensionen ett sätt att visa att jag bryr mig om dem som personer. Min ambition är att vi ska hänga ihop som band tills vi går i pension och att vi får en pension som gör våra liv som pensionärer lite lättare. Därför betalar jag mer än gärna till våra tjänstepensioner, säger Andreas Olsson, sångare i Sannex.

Vem trodde att man kan kunde göra en svängig låt om tjänstepension? Lyssna du med! Känner du någon som borde kolla om de har tjänstepension? Dela vidare!

Se videon med låten ”Allt som jag har önskat (Tjänstepension)”

Se hela din pension

Vill du också ta reda på om du har tjänstepension? Fråga din arbetsgivare eller logga in direkt på minpension.se för att se över din pension. Där får du en samlad bild över både din allmänna pension, tjänstepension och eventuellt privat sparande. Kika också gärna in på tjanstepensionensdag.se så får du enkla tips om tjänstepensionen.

Om Tjänstepensionens dag

Tjänstepensionens dag firas alltid den 27 september och i år för nionde gången. Dagen syftar till att uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida pensionen. I år står dessa bolag och myndigheter bakom dagen: Afa försäkring, Alecta, AMF, Collectum, Fora, Folksam, Folksam LO Pension, Handelsbanken, KPA pension, Lifeplan, Länsförsäkringar, minPension, Nordea Liv&pension, Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR), Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV.

OFRs pensionsinformation

OFR har i uppdrag att utveckla de kollektivavtalade pensionerna både inom det kommunala och statliga området.  Det är OFR som har biträtt medlemsförbunden vid förhandlingar om de kommunala tjänstepensionsavtalen AKAP-KL (för födda 1986 eller senare) KAP-KL (för födda 1986 eller tidigare) och de statliga pensionsavtalen PA 03 och PA 16. I vårt uppdrag ingår också att förvalta och ständigt se över pensionsavtalen.  Läs mer här

Pressmeddelande

Schlagerfans vill ha bättre koll på tjänstepensionen
Bara en av tio pratar om tjänstepension vid anställningsintervjun