fbpx

För tionde året i rad firar vi Tjänstepensionens dag den 27 september!

Tjänstepension är en viktig del av pensionen och för tionde året i rad uppmärksammar pensionsbranschen Tjänstepensionens dag den 27 september. Även i år har vi fått hjälp av bandet Sannex som sjunger om sin kärlek till tjänstepensionen. Men i år i en ny akustisk version!

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det ganska många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Få arbetsgivare tar upp det som en bra löneförmån och jobbsökande frågar sällan  om de får tjänstepension vid sin anställning.

Därför går vi i pensionsbranschen samman och uppmärksammar Tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och att den borde få mer uppmärksamhet.

Sannex hjälper oss i år igen att lyfta tjänstepensionen

Bandet Sannex blev såklart glada över att återigen få representera Tjänstepensionens dag, nu med en akustisk version. Lyssna du med! Känner du någon som borde kolla om de har tjänstepension? Dela vidare!

Se videon med låten ”Allt som jag har önskat (Tjänstepension)”

Se hela din pension

Vill du också ta reda på om du har tjänstepension? Fråga din arbetsgivare eller logga in direkt på minpension.se för att se över din pension. Där får du en samlad bild över både din allmänna pension, tjänstepension och eventuellt privat sparande. Kika också gärna in på tjanstepensionensdag.se så får du enkla tips om tjänstepensionen.

Om Tjänstepensionens dag

Tjänstepensionens dag firas alltid den 27 september och i år för tionde gången. Dagen syftar till att uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida pensionen. I år står dessa bolag och myndigheter bakom dagen: AFA försäkring, Alecta, AMF, Collectum, Fora, Folksam, Folksam LO Pension, KPA pension,  Länsförsäkringar, minPension, Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR), Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV.

OFRs pensionsinformation

OFR har i uppdrag att utveckla de kollektivavtalade pensionerna både inom det kommunala och statliga området.  Det är OFR som har biträtt medlemsförbunden vid förhandlingar om de kommunala tjänstepensionsavtalen AKAP-KL (för födda 1986 eller senare) KAP-KL (för födda 1986 eller tidigare) och de statliga pensionsavtalen PA 03 och PA 16. I vårt uppdrag ingår också att förvalta och ständigt se över pensionsavtalen.  Läs mer här

Pressmeddelanden

Tjänstepensionen den bästa förmånen – överlägsen andra löneförmåner

Tjänstepensionsaktörer dansar vidare till lägereldsversion av dansbandslåt

Pressmeddelande 2020 Tjänstepension vid anställningsintervju

Våra medlemsförbund

OFR består av tretton förbund som tillsammans representerar drygt 573 000 medlemmar inom offentlig sektor.