fbpx

En kärleksförklaring till offentlig sektor

Just nu i tider av oro och ovisshet stiger hjältarna fram, de med kunskap och som med hjälpande händer vårdar, lär ut, skyddar och utgör själva ryggraden i samhället. Alla ni som jag ibland tagit för givet och som jag inte alltid sett. Ni som gör ert jobb varje dag och natt, år ut och år in.

Detta är en kärleksförklaring till er som jag kan lita på och som får hjulen att snurra. Till er som tröstar, lugnar, ger råd och vägleder oss när vi kanske inte riktigt vet hur vi mår eller vad vi ska göra åt det. I både stora och små ögonblick i livet möts vi, du och jag. Vi möts i utvecklingssamtal, i behandlingsrum, i kollektivtrafiken, på förvaltningar och vi möts i stunder av ovisshet, i stunder av glädje och sorg – och mitt i krisen.

Så mycket kärlek det ändå finns i den här situationen vi just nu befinner oss i. Vi kommer på ett sätt närmre varandra trots att vi behöver hålla oss mer på distans. Vem hade i februari kunnat ana att vi nu skulle hälsa på varandra på alla möjliga mer eller mindre otroliga sätt?

Kanske vaknar vi nu upp på riktigt och inser att vi har så mycket att vara tacksamma för hos alla samhällsbärande funktioner.

Kanske ser vi våra medmänniskor tydligare och med mer empati efter att vi nu går samman för att hjälpas åt att handla åt de äldre och att hjälpa den som är hemma sjuk.

Kanske öppnas ögonen för att vi behöver tillåta oss själva och andra att faktiskt vara hemma då vi är sjuka och inte till varje pris ta oss till jobbet och ”sjuknärvara”.

Tack för all den kunskap och trygghet ni ger oss – all kärlek till alla er som jobbar inom offentlig sektor!

18 mars 2020

Åsa Bjerkesjö, Kommunikatör/Administratör på OFR
Privatanställd hemmajobbande stockholmare och ett stor fan av offentlig sektor

Våra medlemsförbund

OFR består av tretton förbund som tillsammans representerar drygt 573 000 medlemmar inom offentlig sektor.